Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Framtidens mat

Matvisionären: I framtiden dricker vi mer bär

Publicerat lördag 2 juli 2016 kl 14.30
"Kalla nätter och långa soltimmar gör att våra svenska bär smakar bättre"
(6:28 min)
Dietisten och matvisionären Maria Masoomi tar med oss in i framtidens mat. Foto: Nils Jirsell
Dietisten och matvisionären Maria Masoomi tar med oss in i framtidens mat. Foto: Nils Jirsell

Dietisten och matvisionären Maria Masoomi ser stora möjligheter för nya svenska drycker.

Hör Maria i dagens P4 Extra.

Maria berättar att den traditionella måltidsdrycken mjölk har fått konkurrens av nya uppstickare. 

– Men bara för dricker mindre mjölk till maten innebär inte att vi konsumerar mindre mejerivaror. Vi äter mer yoghurt, kvarg och ost.

Hon tror att drycker av svenska bär som lingon, blåbär och havtorn kommer ta mjölkens plats i framtiden och menar att Sverige ligger i framkant.

Många äppelmusterier gör fantastiskt god äppelcider

– Tack vare våra kalla nätter och långa soltimmar så smakar våra bär betydligt bättre än i andra trakter. 

Maria slår också ett slag för våra svenska äpplen. 

– Många äppelmusterier gör fantastiskt god äppelcider. Vi har många alkoholfria drycker som blir mer och mer populära att dricka. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".