Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Hur är man en bra chef? Ny bok.

"Chefen som kom ut ur sitt rum"

Publicerat måndag 17 oktober 2016 kl 09.42
"Våga vara mer social och engagera dig"
(4:40 min)
Nicolas Jaquemot. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 2
Nicolas Jaquemot. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

De flesta av oss har nog haft en dålig chef nån gång i livet. Men hur gör man egentligen för att vara en bra chef? Nicolas Jaquemot är ledarskapsforskare och är just nu aktuell sin fjortonde bok Chefen som kom ut från sitt rum.  

Lyssna på Lottas intervju med ledarskapsforskaren Nicolas Jaquemot.

Hur man är en bra chef enligt Nicolas:  

  • Våga vara social. Kom ut ur ditt fysiska rum och det mentala.
  • Var genuint intresserad av medarbetarna.
  • Ställ frågor, kommunicera - även om du inte har några besked.
  • Lämna fokus på sig själv och fokusera på medarbetarna istället.

Vanliga misstag:

  • Kommunicerar för lite, skapar spekulation.
  • Undviker att ta ansvar.
  • Upptäcker inte konflikter som är på väg att blossa upp.

Ett sista råd från Nicolas:

Varför inte ha en punkt på dagordningen vid konferenser, utbildningsdagar, medarbetarsamtal - Hur ska vi vara mot varandra? Vilket klimat ska vi ha?

Lyssna på intervjun som Lotta gjorde med Nicolas Jaquemot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".