Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Zazzis mat

Alexandra Zazzi lyxar till nudlarna

Publicerat fredag 28 oktober 2016 kl 10.12
"Man tror att mänskligheten har ätit nudlar i över 4000 år"
(6:39 min)
Alexandra Zazzi och Erica Hedin
Alexandra Zazzi och Erica Hedin Foto: SR

- Ibland vill man bara komma hem och laga maten snabbt men ändå ha något gott att njuta av, säger Alexandra Zazzi.

Äggnudlar med tonfiskbullar

Förberedelse 15 minuter

Kok/ugnstid 25 minuter

4 portioner

3 skivor formbröd

2 burkar tonfisk i olja

1 spansk peppar

0,5 lime, ekologisk, saft och skal

2 salladslökar

1 ägg

1 dl crème fraiche

400 g äggnudlar

2 msk hackad koriander

olja till stekning

såsen

1 dl kokoskräm

1 dl vatten

1 msk tom kah paste eller thailändsk grön curry (finns vid den asiatiska hyllan på välsorterade mataffärer)

salt och peppar

Gör gärna så här:
Skär brödet i bitar och mixa i matberedare med väl avrunnen tonfisk, limesaft/skal och urkärnad chili. Rör i crème fraiche och ägg. Smaka av med salt och peppar. Rulla till bullar och stek i lite matfett så att de blir gyllene. Rör samman vatten kokos och kryddor i en stor kastrull, låt sjuda. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet och vänd dem i kokosen. Vänd i tonfiskbullarna och finhackade salladslökar, servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".