Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Markus Aujalay: Får höra att jag är lik Magnus Uggla

Publicerat torsdag 15 december 2016 kl 14.45
"Tog en selfie med hans skinnjacka och solbrillor"
(18 min)
Marcus Aujalay.
Marcus Aujalay. Foto: Fredrik Ramel / Sveriges Radio

Stjärnkocken Markus Aujalay gästade P4 Extra och pratade om tv-karriären, likheten med Magnus Uggla och vad som är den godaste maten på julbordet.

– Har hört väldigt länge att jag är lik Uggla. När jag gick i plugget fick jag ofta vara honom på uppträdanden i aulan. 

Ni är ju ungefär samma storlek också?

– Jag måste ju vara lite längre än honom, är jag inte?! haha!

Men det är inte bara utseendet som förenar Markus Aujalay med Magnus Uggla. Hans kockkarriär började i Uppsala, när han jobbade på restaurang för att finansiera drömmen om att bli rockstjärna. Men han insåg snart att han var bättre på mat än musik, och tur är väl det. För med sina många kockpriser och sin medverkan i de populära tv-programmen Sveriges mästerkock och Kockarnas kamp, är han en av Sveriges kändaste och mest respekterade kockar. 

Med julen runt hörnet passade Markus Aujalay också på att snacka julbord, och levererade sitt bästa vegetariska recepttips:

– Rödkålssallad. Okokt rödkål med apelsiner och plockad persilja. Det är som godast när den får stå och dra i ett par timmar i dressingen, som man gör med apelsinsaft, olivolja, salt och peppar. Otroligt gott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".