Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Dagens gäst

Stjärnkocken Frida Ronge är dagens gäst

Publicerat torsdag 6 april kl 13.21
"Utan dem hade jag aldrig varit där jag är i dag"
(1:15 min)
Kocken Frida Ronge gästar Lotta
1 av 2
Foto: Johanna Sten/Sveriges Radio
Frida Ronge gästar Lotta Bromé
2 av 2
Stjärnkocken Frida Ronge gästar Lotta Bromé Foto: Johanna Sten, Sveriges Radio

Det har östs lovord över denna Göteborgstjej som blandar typiska svenska råvaror med det japanska kökets speciella och traditionella smaker. Nu är hon dubbelt aktuell dels som kökschef för en ny stor restaurang i Stockholm och dels med kokboken "Rå som sushi".

Viktigt för branschen att vara en förebild för tjejer.

Det är en fördel att vara kvinna i restaurangbranschen, det menar kocken Frida Ronge som berättar om vägen fram till sin position i dag.

Hur menar du då? 

– Ja, jag hade aldrig kunnat vara på den positionen med den drivkraften, den målmedvetenheten och den modigheten, utan att få all den stöttning av män som är i den här branschen. Utan dem hade jag aldrig vågat göra detta.

Så du vänder på det? Andra hade kanske sagt "lilla gumman du ska inte stå här och skära". 

– Ja, verkligen. Men sen kan inte jag tala för alla. Jag har ju arbetat på väldigt, väldigt bra arbetsplatser.

Du har ju även fått pris för att vara en bra mentor...

– Jaa, man blir helt tagen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".