Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett lätt sätt att vakna. Varje vardag 06-10.

Kräftströmming och havrepaj

Publicerat torsdag 21 januari 2010 kl 11.00

Kräftströmming

600g rensad, färsk strömming
2 tsk salt
1 -2 dl passerade tomater
2 tsk dillfrön
Dillkronor
Vitpeppar

Klipp bort fenor på filéerna.Salta och rulla med köttsidan utåt. Lägg filéerna tätt i en låg vid kastrull.
Strö över dillfrön och dillkronor.Häll över passerade tomater.

Koka sakta under lock 8-10 min.

Servera med kokt potatis

Havrepaj

2 1/2 dl vetemjöl
4 dl harvegryn
2 dl socker
2 tsk bakpulver
100 g smör
4 - 5 dl äppelmos till fyllning

Blanda de torra ingredienserna i en skål.Fördela ner smöret i små bitar och rör ihop. Smörj en ganska stor form.Täck bottnen med hälften av degen. Platta till ytan.Bred äppelmoset över bottnen.Strö över resten av degen.

Grädda i 200grader i 25 min

Servera med glass eller vaniljsås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".