Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett lätt sätt att vakna. Varje vardag 06-10.

Skånsk kålsoppa med fläsk

Publicerat torsdag 11 februari 2010 kl 10.16

Skånsk Kålsoppa

200 g rimmat bogfläsk
1 1/4 l vatten
1 lagerblad
6 stycken kryddpepparkorn
500 g vitkål
3 potatisar
2 morötter
persilja

Lägg fläsket i kallt vatten. Koka upp och skumma av. Tillsätt kryddorna.

Låt fläsket sjuda 30 minuter. Lägg i de ansade grönsakerna. Koka tills fläsket är mört å grönskerna mjuka. Ta upp fläsket och skär det i småbitar och lägg sedan tillbaka det. Smaka av med salt och peppar och persilja.

Häll allt i en mattermos och ta med ut i rallyskogen.

En tub senap till är inte fel.

Serveras med smörgåsar.

Efterrätt

Köp med en chokladkaka att ha i byxfickan...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".