Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett lätt sätt att vakna. Varje vardag 06-10.

Falska gäss och rabarberkompott

Publicerat torsdag 3 juni 2010 kl 12.42

Tage har gjort det igen. Veckans tvårätters är en husmansklassiker. Falska gäss och rabarberkompott. Gottigotti!

Falska gäss

5-6 hg magert bogfläsk i skivor

3 msk mjöl

1 1/2 tsk salt

peppar

3/4 msk ingefära

1 1/2 msk margarin

15 - 20 katrinplommon

3 syrliga äpplen

Sätt ugnen på 225 grader

Lägg ett plommon och en äppelskiva på varje fläskskiva och rulla ihop. Fäst med en tandpetare. Blanda mjöl salt peppar och ingefära Rulla rulladerna i blandningen och bryn väl i margarinet. Lägg resten av äppelskivorna och plommonen i en eldfast form. Lägg i rulladerna. Vispa ur stekpannan med en halv liter vatten och låt koka upp. Häll vätskan över rulladerna. Ställ in i ugnen ungefär en halvtimme. Servera med kokt potatis

Rabarberkompott

700g rabarber

1dl vatten

1 1/2 dl socker

2 msk potatismjöl

2 msk vatten

Skär rabarbern i 5 cm långa bitar. Lägg i en kastrull. Strö över sockret. Häll över vattnet. Låt sjuda i 7-10 min.

Sikta potatismjölet i vattnet och vispa. Häll redningen över den kokta rabarbern och rör om. Sjud en stund tills kompotten tjocknar. Servera med mjölk eller ovispad grädde

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".