Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett lätt sätt att vakna. Varje vardag 06-10.

När must är ett måste

Publicerat måndag 25 oktober 2010 kl 10.35
"Det är bara äpplen, inget vatten, inget socker"
(6:58 min)
1 av 4
Närmare 20 ton äpplen mustas varje höst. Foto: Andreas Ruuth/Sveriges Radio.
Anneli Eriksson förbereder de rivna äpplen för pressen på Gärdets musteri. Foto: Andreas Ruuth/Sveriges Radio.
2 av 4
Anneli Eriksson förbereder de rivna äpplen för pressen på Gärdets musteri. Foto: Andreas Ruuth/Sveriges Radio.
De rivna äpplen pressas och råmusten rinner ut. Foto: Andreas Ruuth/Sveriges Radio.
3 av 4
De rivna äpplen pressas och råmusten rinner ut. Foto: Andreas Ruuth/Sveriges Radio.
Äpplena sorteras innan de sköljs och rivs. Foto: Andreas Ruuth/Sveriges Radio.
4 av 4
Äpplena sorteras innan de sköljs och rivs. Foto: Andreas Ruuth/Sveriges Radio.

Äpplen hör hösten till. Visserligen är det snart vinter men fortfarande mustas det äpplen på Gärdets musteri i Östra Rud. Morgonradion begav sig dit för att ta reda på hur det går till och det förklarar grundaren av musteriet Anneli Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".