Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Starta dagen med P4 – vi ger dig länet, landet och världen.

Marina bloggar: På menyn - köttklister!

Publicerat fredag 12 februari 2010 kl 11.24

12 februari 2010 kl 11.25

Det är lätt att bli upprörd nu för tiden. I måndags sa Sverige ja till köttklister. Bara namnet...köttklistret är ett enzym som gör att köttdelar kan sättas ihop, dvs mindre delar av t ex en fläskfilé ska kunna sättas ihop till något som ser ut som en hel fläskfilé.

Men varför i hela fridens namn ska man sätta ihop en massa köttslamsor och som kund dessutom betala ett högre pris!!!???

Det är bara att konstatera att köttbranschen är som ett sluttande plan, man verkar komma allt längre bort från själva varan.

Det blir nog fisk ikväll.

Ha en trevlig helg,

Marina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".