Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Under förmiddagen ger vi dig fördjupande intervjuer och koll på senaste trenderna.

Gott nytt på tallriken

Publicerat fredag 29 december 2006 kl 09.51
1 av 2
2 av 2

Västergatans radiokock Annika Hägg tipsade torsdagen den 30 december 11:30-12:30 om mat och dryck till nyårsfesten. Programmet kan du höra igen genom att klicka på ”lyssna igen.

Champagne

  • Lois Rodier Brut Premier 329 kr Brödig smak med inslag av citrus (Varunr:7602)
  • Laurent Perrier Brut 310 kr Ren i smaken, mycket frukt (varunr:7508)

Mousserande

  • Chapel Hill Sparkling Chardonnay, Ungern 55 kr Mycket fruktig med smak av äpplen och en liten smörighet (Varunr:7649)
  • Codroniu Reserva Raventos Spanien 97 kr Mycket frukt och en liten rökighet (Varunr: 7778)

Alkoholfritt

  • Billabong Australien 39 kr (Varunr: 7508)

Fetaost fyllda tomater
10 körsbärstomater
100 g fetaost
2 msk crème fraiche
salt och peppar
1 kruka basilika
Skär av hatten på tomaten. Blanda feta och crème fraiche smaka av med salt och peppar garnera med en kvist basilika

Rulle med lufttorkad skinka och fikon
10 skivor lufttorkad skinka
1 liten burk med fikonmarmelad
5 färska fikon
Dela skivorna en gång om de är stora, bred lite fikon marmelad på skivan och rulla ihop. Skär de färska fikonen i små klyftor trä en tandpetare i dom och fäst på rullen.

Gott Nytt År
Annika Hägg
Radiokock

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".