Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Under förmiddagen ger vi dig fördjupande intervjuer och koll på senaste trenderna.

Stina Algotsons Chokladkonfekt med mandel, ca 50 bitar

Publicerat torsdag 11 december 2008 kl 13.34

25 g smör
3 dl socker
2 dl vispgrädde
2-3 msk kakao
50 g skållad, skalad och hackad mandell
1-2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Lägg smör, socker grädde och kakao i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning och sedan koka på medelvärme så smeten bubblar. Rör då och då, men inte för mycket, då blir konfekten ”sockrig”. Pröva om smeten är färdig genom att lägga några droppar i kallt vatten. De ska kunna formas till mjuka kulor. Beräkna koktiden till 15-20 min.

Blanda ner mandel och vaniljsocker i smeten. Häll upp den i en smord folieform, ca 15x20 cm. Låt smeten svalna och stelna. Skär den i rutor, 2-3 cm i fyrkant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".