Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Under förmiddagen ger vi dig fördjupande intervjuer och koll på senaste trenderna.

Banan- och valnötskaka

Publicerat torsdag 21 januari 2010 kl 14.18
Kaka med banan och nötter. Foto: Niclas Albertsson/SR

Emelie Detterskog lagade en långpannekaka med banan och valnötter den 21 januari 2010.

2 dl socker
3 dlflorsocker
300 g smör
4 mogna bananer
4 ägg
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk kanel
En nypa stött kardemumma
150 g valnötter eller annan nöt du gillar.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörja en långpanna och sockra den. Vispa ihop socker, florsocker och smör. Mosa bananerna lite och rör ner dem. Vispa äggen i en separat bunke och vänd sen försiktigt ner dem i smeten.
Blanda mjöl, kanel, bakpulver och kardemumma och tillsätt detta.
Blanda ner ca 100 g av nötterna och häll sedan allt i formen.  Strö över resten av nötterna och sätt in kakan i ungen i ca 30 min.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".