Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Under förmiddagen ger vi dig fördjupande intervjuer och koll på senaste trenderna.

Jonas berättade om ölen

Publicerat onsdag 23 februari 2011 kl 13.51
Jonas Letelier tillsammans med fyra olika öl. Foto: Jocke Wallgren/Sveriges Radio

Jonas Letelier är somellier till yrket, vilket betyder att han jobbar med dryck i kombination med mat. En gång i månaden gästar han Västergatan och pratar om olika saker som har med dryck att göra. Idag var det ämnet öl som stod på schemat.  

Jonas berättade om vad ett öl innehåller. Hur jäsningsprocessen påverkar slutprodukten samt vad som skiljer olika ölsorter åt. Han berättade om lager, ale, pale ale, indian pale ale (IPA), veteöl, stout och porter. Dessutom sade han att ju lättare en öl är i smaken desto kallare bör det vara vid serveringen. En stout smakar t.ex bättre nästan rumstempererad än kylskåpskall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".