Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Under förmiddagen ger vi dig fördjupande intervjuer och koll på senaste trenderna.
TORSDAG 3 MARS

Tofugryta på hemmagjord curry

Publicerat torsdag 3 mars 2011 kl 10.13
1 av 4
Tofugryta med currypasta. Foto: Emma Öhrn/Sveriges Radio.
2 av 4
Lägg i en burk vita bönor i tofugrytan. Foto: Emma Öhrn/Sveriges Radio.
3 av 4
När potatisen och de andra grönsakerna är färdigkokade, tar du av allt från plattan. Foto: Emma Öhrn/Sveriges Radio.
4 av 4
Currypasta. Foto: Emma Öhrn/Sveriges Radio.

Idag i Västergatan gör vi en egen curry och stoppar den i en härlig gryta med tofu, spetskål, vita bönor, potatis och gul lök.

Currypasta:

6 salladslökar

2 chilifrukter

2 vitlöksklyftor

2 msk färsk ingefära

Salt och peppar

Skal av 2 lime

2 citrongrässtjälkar

1 näve basilika

2 nävar koriander

Olivolja

Limesaft

Mixa alla ingredienser till en slät pasta. Hur enkelt som helst. Smaka gärna av, men tänk på att det är aningen starkt.

Ställ detta åt sidan. Vill ni kan ni göra en hel del av detta och ställa i kylen. Hur gott som helst och bra att ha hemma.

Tofugrytan:

2 gula lökar

4 potatisar (fasta)

1 burk vita bönor

1 burk kokosmjölk

300 gram tofu

300 gram strimlad spetskål

Vår egen curry (efter smak)

För lite sötma, lägg gärna i några skivor äpplen.

Börja med att skiva ner de gula lökarna och skär ner potatisen i små bitar.

Häll lite olivolja i en panna, låt den bli varm och lägg i löken och på med curryn (jag brukar börja lite mesigt och ha på mer efter hand.)

Lägg på potatisen, bönorna, spetskålen och låt det steka en liten stund.

Häll på kokosmjölken och låt allt koka samman, smaka av efter en liten stund, krydda mer om ni vill.

När potatisen och de andra grönsakerna är färdigkokade, tar du av allt från plattan.

Lägg ner tofun och rör om. Låt stå en liten stund så att den får upp värmen.

Vill ni kan ni servera detta med nudlar men jag tycker det är rätt gott utan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".