Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Under förmiddagen ger vi dig fördjupande intervjuer och koll på senaste trenderna.

Sommelier-Letelier om apertif

Publicerat onsdag 19 oktober 2011 kl 14.49
"En apertif retar smaklökarna"
(3:48 min)
Jonas Letelier, Västergatans dryckesexpert. Foto: Jocke Wallgren/Sveriges Radio

Jonas Letelier är sommelier till yrket. Det betyder att han är en hejare på att kombinera mat och dryck. Den här gången berättade Jonas om det man kan dricka innan maten för att kort och gott samlas kring innan man sitter till bords.

Men den främsta anledningen med en apertif är att reta smaklökarna lite. Jonas berättade att den bittra smaken ofta är genomgående när det gäller apertif, men även öl funkar bra som en apertif, även whisky och sherry. Själv föredrar han ginbaserade apertifdrinkar. I Västergatan delade han också med sig av fyra drinkrecept. Lyssna och lär dig recepten här nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".