Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Under förmiddagen ger vi dig fördjupande intervjuer och koll på senaste trenderna.
Västergatan

Jonas pratar skillnader på rosévin

Publicerat onsdag 2 maj 2012 kl 11.16
Jonas Letelier och lite rosévin. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.

När solen nu skiner idag passade det utmärkt att Västergatans dryckesexpert Jonas Letelier pratade om rosévin.

Ljusa roséviner är ofta lite lättare i stilen, som passar till lite lättare mat som sallader, fisk och kyckling. Det ljusrosa vinet har ofta lite örtigare karaktär än det mörkare som ofta är lite fruktigare. 

Har rosévinet lite mörkare färg passar det bra till grillade köttbitar och lite kryddigare mat så som asiatiskt.  Det mörkare rosévinet har ofta kommit i kontakt med sitt skal under längre tid än det ljusa rosévinet, därför blir färgen mörkare.

Hör en mer utförlig förklaring av rosévinet:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".