Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Under förmiddagen ger vi dig fördjupande intervjuer och koll på senaste trenderna.
Västergatan

Johan hoppas kunna starta småländskt matlagningsteam

Publicerat måndag 27 augusti 2012 kl 13.17
Hör om Johans småländska matprojekt
(4:47 min)
Johan Adell på en uteservering

Kocken Johan Adell har en dröm att inom en snar framtid kunna sätta ihop ett småländskt matlagningsteam där inte bara kockar är inblandade utan även småländska designers. Siktet är inställt på matlagnings-OS.

Johan Adell är kocken som har basen i franska Nice. Johan jobbar bland annat med att se till så att krogverksamheter blir effektiva i Sverige, men även utomlands. Det handlar om allt från stjärnkrogar till nu senast värdshuset i Lammhult.

Det småländska matlagningsteamet skulle kunna ställa upp i olika tävlingar. Ett mål är Luxemburg 2013 och Matlagnings-OS 2016. Han säger att alla förutsättningar finns. Det gäller bara att knyta ihop allt.

Johan berättar också om hur nyttigt det är för en svensk kock att spendera tid utomlands. Länder som Italien, Frankrike och Spanien är väldigt intressanta. Man får se saker som man annars inte skulle få se, som hur man arbetar med råvaror och olika tekniker i köket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".