Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)
Under förmiddagen ger vi dig fördjupande intervjuer och koll på senaste trenderna.

Jaktmat

Publicerat tisdag 10 oktober 2006 kl 15.17

De flesta som jagar har med sig lite enklare mat ut i skogen men det får faktiskt att variera sin mackor. Kocken Annica Hägg ger oss tips.

Gubbröremacka:

4 mackor:

4 skivor mörkt bröd

4 kokta ägg

1 burk anjoviskryddad matjesfilé

½ hackad rödlök

1 par tärnade kokta potatisar (om man har)

2 dl creme fraiche

3 msk hackad dill

salt, peppar

Hacka äggen, och blanda med lök potatis och hackade fileér. Blanda i creme fraichen och dill smaksätt med salt och peppar.

Rostbiffsrulle:

1 Tunnbröd

lite hackad sallad

4 skivor rostbiff

några syltlökar

pepparrot på tub eller färskriven pepparrot

rostad lök

Bre tunnbrödet med smör lägg allt i mackan och rulla ihop.

Makrillmacka:

1 skiva bröd

½ burk makrill

lite krasse

Bre med smör , lägg på makrillen och strö över krasse

Leverpastejmacka

1 Skiva med mörk bröd

4 tunna skivor med leverpastej

Tomat paprika och gräslök

Bre med smör, lägg på leverpastej tomat, paprika och rikligt med gräslök

Åla macka

1 grov smörgås

½ portion äggröra

2 bitar rökt ål

hackad gräslök

Bre med smör lägg på avsvalnad äggröra strö på gräslök och lägg sedan på ålen.

Smaklig måltid och god jaktlycka

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".