Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyhetsfördjupning och eftermiddagsunderhållning. E-post: eftermiddag.kristianstad@sverigesradio.se
Kaffebarernas baksida del 2

”Toppen av ett isberg”

Publicerat onsdag 2 november 2011 kl 15.15
Hör Espresso Houses VD svara på de senaste dagarna kritik
(13 min)
Espresso House. Foto: Azar Akbarian/Sveriges Radio

I gårdagens Hallå Skåne kunde berättade vi om hur det är att jobba på Espresso House. Du hörde anställda berätta om underbemanning, obetald övertid och minimala eller obefintliga lunchraster. Och att de samtidigt får vara ständigt beredda på oväntade kontroller från arbetsgivaren.

”Härskarmetoder” sa Hotell- och restaurangfacket. ”Fokus på gästerna” menar Espresso House VD och säger att målet är att skapa Sveriges bästa arbetsplats.

Ett flertal av alla som hört av sig till oss menar att vi bara skrapat på ytan och att detta är ”toppen av ett isberg”. Så i dag fortsätter vi granskingen och har med representanter både från ledningen och anställda.

Espresso House – Sveriges bästa arbetsplats?

Espresso House. Foto: Azar Akbarian/Sveriges Radio
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".