Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyhetsfördjupning och eftermiddagsunderhållning. E-post: eftermiddag.kristianstad@sverigesradio.se
Mat

Den doftstarka premiärdagen

Publicerat torsdag 16 augusti 2012 kl 13.57
Jan Zakariasson: ”Det kräver mogna smaklökar”
(9:00 min)
1 av 2
Jan Zakariasson från Surströmmingsakademien i Vånga besökte P4 Kristianstad och bjöd på surströmming. För övriga medarbetares skull öppnades burken utanför radiohuset. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio.
2 av 2
Så var det dukat för surströmmingspremiär i studion. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio

Det finns en surströmmingsakademie i Vånga. Och sista torsdagen i varje månad träffas de för att åtnjuta just surströmming. Extra speciellt blir det i dag då det är surströmmingspremiär.

Jan Zakariasson från Surströmmingsakademien besökte P4 Kristianstad och berättade om akademien i Vånga och bjöd programledarna Linda Evereus och Mattias Bolin på surströmming.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".