Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyhetsfördjupning och eftermiddagsunderhållning. E-post: eftermiddag.kristianstad@sverigesradio.se

Bärparfait och chokladterrine

Publicerat måndag 20 augusti 2012 kl 15.03
1 av 3
2 av 3
Äggulan separeras från vitan på ett enkelt sätt. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio.
3 av 3

Mumsig parfait och smaskig chokladterrine – lättare att göra än vad du tror. Testa här!

Parfait

1 vaniljstång

4 äggulor

1 dl florsocker

3 dl grädde

½ - 1 dl Baileys (eller annan smaksättare efter tycke och smak)

Gör såhär:

Vispa ägg och socker med vaniljkärnorna. Vispa grädden och blanda allt. Häll upp i glas eller formar och frys. Servera med färska bär eller en bärsås.

Chokladterrine

200g smör

0,75 dl flytande honung

1 gelatinblad

5 äggulor

375 g 70% choklad

5 äggvitor

Gör såhär:

Smält smör och honung. Blötlägg gelatinet och smält det sedan i smöret. Bryt chokladen i bitar och låt den också smälta i smöret. Tillsätt äggulorna. Vispa äggvitorna hårt och bland allt till en slät smet. Häll upp i form och frys. Skär i bitar när den ska serveras och dekorera med färska bär. Denna dessert blir allra godast om den får tina litegrann innan servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".