Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
God morgon Gotland! Hugo, Anton och Vivianne kan inte svara för tillfället för att vi är i sändning varje...
Fredag 8/10 2010

Bjud på Smaklösa och vinn en helkväll

Publicerat fredag 8 oktober 2010 kl 07.18
1 av 2
Smaklösa.
2 av 2
Klubb kaka besökte fredagens program. Foto: Frida Fernqvist/SR Gotland

En vecka av Världens barn-kampanjen 2010 har gått och nu drar vi igång vår stora auktion! Tillsammans med ett av Gotlands mest populära band kom vi på en briljant idé:

Vi auktionerar ut en privat spelning med Smaklösa.

Du som vinner auktionen får alltså en unik helkväll med bandet. Det blir en helkväll med musik och underhållning i ditt eget hem, dessutom kommer de att laga en utsökt trerättersmiddag för fyra. Man kan också bjuda in kompisar till underhållningen efter middagen.

Smaklösa sköter alla inköp, tillagning, servering, bartendersyssla, disk och underhållning. Smaklösa står för alla kostnader för mat och dryck, men det gäller alltså för fyra personer. 
(Alla fyra personer måste dock välja samma rätter.)

Budgivningen pågår fredagen den 8 oktober mellan klockan 08 och 09, måndagen den 11 oktober mellan klockan 08 och 09 samt onsdagen den 13 oktober mellan klockan 08 0ch 09.
Behållningen går till insamlingen för Världens barn.

Avgörandet sker i programmet Maris café, fredagen den 15 oktober. Klockan 10.03-11.30. Då spelar också Smaklösa direkt i programmet!

Så kom igen och bjud, högsta bud vinner! Världens barn behöver din hjälp.

Ha en fantastisk helg!

/Morgongänget

Smaklösas menyförslag

Starter

  • Tandpetare med ost/oliv samt pepparsalami/cornichon.

Förrätter

  • Citrondoftande grön sparris med rökt lax och rostade pinjenötter och pecorinoost

      eller

  • Serranorullar med citronkräm och friterad kapris.

Huvudrätter

  • Mustig fläskfilégryta med champinjoner paprika och syltlök. Serveras med fluffigt jasminris och vår egen rödvinbärsgelé

      eller

  • Coeur de filet provencale med mustig potatisgratäng i stark oxbuljong

      eller

  • Ugnsbakad lax med ett kryddigt täcke av parmesan och örter. Serveras med pressad potatis och ört-hollandaise.

Efterrätter

  • Syrliga björnbär/hallon med en frisk kräm av lemoncurd och grädde garnerad med physalis

      eller

  • Jordgubb- och limedoftande cheesecake med hallon

Kaffe med avec.
Till detta passande drycker som väljs av Smaklösa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".