Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Jönköping väcker dig med musik, nöje, kultur och aktuellt från Jönköpings län.

Recept på Jordgubbstårta med dajm

Publicerat fredag 20 juni 2008 kl 10.36

(12-14 personer)

110 gram smör
2 ¼ dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 st dubbeldajm

Vispa smör, socker, sirap pösigt. Tillsätt äggen sist.

Blanda de torra ingredienserna, rör ner i smeten ihop med den grovhackade Dajmen.

Bröa en springform, häll i smeten och grädda i 175 grader i 15 minuter.

Låt kakan svalna

Ta sedan 5 gelatinblad som blötläggs. Mixa en halv liter jorgubbar som värms och blandas med gelatinet.

Vispa äggulor och florsocker i en skål, i en annan skål vispas grädde till en lös konsistens.

Blanda sedan ihop jordgubbsröran med äggsmeten och grädden. Häll på kakan och ställ i kylskåp eller frys i 4 timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".