Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Ditt frukostsällskap i vardagen. Nyheter, sport, trafik & väder blandas med musik, gäster & reflektioner...

Callne & co; den här veckan med Sara J:son-Lindmark!

Publicerat tisdag 14 april 2009 kl 05.36
1 av 5
Veckans company på plats! Sara J:son Lindmark.
2 av 5
Sara & världens första oresebyrådirektör, Bengt Grahn.
3 av 5
Påsken må vara över, men gult gäller i högsta grad. På bilden syns också boven i morgondramat...Lenas smutsiga mobil...
4 av 5
Glad tandborste och orange "midje-uppiggare"!
5 av 5
Inger Henriksson uppmanar oss att e-deklarera!

Trender och design blir ett återkommande tema denna vecka, då Sara Jonsson-Lindmark är mitt sällskap. Idag hade hon med sig en väska fylld med gult och orange - påsken må vara passé, men färgerna är hetare än någonsin konstaterarade vår trend-guru.


 

Morgonens smutsigaste nyhet handlade om den bakteriehärd som en mobiltelefon utgör. Det finns studier som visar att mobiltelefonen till och med är smutsigare än toalettsitsen. I artikel jag läste förfasade sig en mikrobiolog över det faktum att en av tre mobilanvändare aldrig tvättat sin mobiltelefon.

Jag kryper till korset och erkänner att jag är en av dessa utpekade - men jag har å andra sidan - peppar, peppar - ett starkt immunförsvar. Möjligvis att det stärker mig att jag dagligen utsätter mig för denna tickande bakteriebomb och därmed ökar på min resistens.

Sara J:son Lindmark har själv deklarerat att arla morgonstund inte är hennes favorittid av dygnet, men hon såg i allra högsta grad vaken ut då hon gjorde entré på höga klackar.

Den glada tandborsten i gul-orange gör det lättare att stiga upp, tipsade Sara alla morgontrötta.

En brasklapp kastade hon dock in, då det handlar om de intensiva signalfärgerna hon packat väskan full av: Vi nordbor kan gärna frossa i färgerna på detaljer i klädseln, men det är en svårburen färg på hela plagg.

Vi fick unikt besök 7.40 - världens första o-resebyrådirektör Bengt Grahn! Bengt är i den diffusa ”IT-branchen” men har nu funnit sitt begrepp - han jobbar med ”oresor” i bemärkelsen att han möjliggör för företag att skära ner på resebudgeten och få till sina viktiga möten och konferenser i alla fall, genom ny teknologi.

Inger Henriksson från Skatteverket sjöng e-deklarationens lov och gav oss ingen ursäkt att komma undan med den gamla hederliga blanketten. Alla har en knapptelefon och kan därmed bekräfta sin deklaration på det viset - vilket sparar arbete för skatteverkets personal som på så vis kan lägga krutet på viktigare saker, som att jaga skattesmitare.


 

Kändes overkligt så sent som ikväll att jag skulle stiga upp i arla morgonstund och dra igång en radiosändning inom mindre än ett dygn. Man blir snabbt van vid lediga dagar! Men nu är jag här - och det gick så mycket lättare än jag kunde ana; de ljus vår-morgnarna är defintivt här!

Min första reflektion kring nyhetsläget är ett anmärkningsvärt  samarbete mellan länstidningarna och TV24 Norrbotten som bland annat syns i uinsona tidningsrubriker - de granskar Hell’s Angels intåg i Norrbotten...

Det finns säkert särskilda skäl till detta samarbete, men det är ju inte så långt borta att tolka det som ett första steg mot sammanslagning...Imorgonbitti hör du vad redaktörerna för respektive tidning har att säga om saken.

Lena Callne


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".