Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ditt frukostsällskap i vardagen. Nyheter, sport, trafik & väder blandas med musik, gäster & reflektioner...

Paella

Publicerat fredag 8 september 2006 kl 10.22

4 personer

4dl ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 tomater
1 paprika
100gr purjolök
1 påse saffran
Paprikapulver
Kyckling buljong + vatten efter behov
200gr lax
200gr kyckling (färdig grillad går bra)
1 burk musslor
Salt och peppar

Fräs hackad lök, paprika, purjolök och vitlök i olivolja med saffran och paprika pulver tills allt blivit mjuk.

Fräs vidare med riset tills och kryddorna har blandat upp sig. Koka tills det återstår ca 5 minuter börja då montera ner övriga ingredienser.

Lax i kuber stora som socker bitar behöver ca 3 min på sig för att bli klar, tomaterna skär jag i lämpliga bitar och har i samtidigt som de färdiga ingredienserna de behöver ingen koktid utan bara att bli varma. Salta peppra efter behov.

Tänk på att musslorna, kycklingbuljongen samt den färdig grillade kycklingen innehåller en vis del salt.

Servera med en fräsch sallad och färska citronklyftor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".