Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Ditt frukostsällskap i vardagen. Nyheter, sport, trafik & väder blandas med musik, gäster & reflektioner...

Kantarellsoppa

Publicerat tisdag 12 september 2006 kl 13.28

I den begynnande höstkylan kan en värmande svampsoppa vara på sin plats. Morgonkocken Per Ökvist bjöd morgonredaktionen på sin favorit.

Kantarellsoppa (4 personer)

200 gr kantareller, färska eller på burk
1 gul lök, finhackad
0,5 äpple, finhackad
3 msk kantarellfond
1,5 dl vatten
1dl vitt vin
Salt och peppar
5 dl havregrädde (oatly) eller vanlig grädde

Fräs svamp, lök och äpple mjukt utan att det tar färg. Slå på vin, vatten och fond låt detta koka ihop i ca 5 minuter.

Häll på grädden, låt detta koka i ca 7-10 min på medelsvag värme. Mixa allt slätt och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med lite knaperstekt bacon och finhackad gräslök.

Man kan även spara lite svamp som man steker upp med baconet som garnityr till soppan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".