Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ditt frukostsällskap i vardagen. Nyheter, sport, trafik & väder blandas med musik, gäster & reflektioner...

Chokladpastej med hallonmarmelad

Publicerat torsdag 14 september 2006 kl 09.55
Chokladpastej med hallonmarmelad och vitchokladmousse.

Morgonkocken Per Ökvist bjuder på en läcker chokladdessert.

Mörk chokladpastej

2,5 dl crème fraiche
50 gr socker
150 gr mörk choklad med hög kakaohalt, gärna minst 70 procent
1 msk snabbkaffe

Koka upp crème fraiche med socker och vänd ner chokladen, låt svalna ett par timmar eller helst ett dygn i kyl. Skär i valfria storlekar.

Hallonmarmelad

300 gr hallon
100 gr socker
1 vaniljstång
1 apelsin

Koka ihop hallon, socker och vaniljstång tills det blir segt som kola smaksätt med apelsinsaft och skalet från apelsinen. Låt svalna.

Vitchokladmousse

3 äggulor
60 gr socker
1,5 dl yoghurt
150 gr vitchoklad
2,5 dl grädde
1,5 gelantinblad

Vispa socker och gulor luftigt över vattenbad. Vänd ner den smälta chokladen, gelantinbladen och yoghurten. Det sista som görs är att tillsätta den lätt vispade grädden. Kyl.

Smaksätt gärna moussen med någon spritsort till exempel citrusvodka detta görs för att få en mer rund smak på moussen men är absolut inte nödvändigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".