Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)
Ditt frukostsällskap i vardagen. Nyheter, sport, trafik & väder blandas med musik, gäster & reflektioner...

Jons müsli

Publicerat onsdag 18 oktober 2006 kl 10.49

Morgonkocken Per Öqvist valde att gå den nyttiga vägen och lagade hemgjord müsli.


2 dl havregryn
2 dl rågflingor
1,5 dl mandel
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
10 st torkade aprikoser
1 dl bananchips

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Mät upp och häll havregryn, solrosfrön, linfrön och rågflingor i en skål. Hacka mandeln och häll hacket i en sil och skaka bort de finaste delarna som annars lätt blir brända.

2. Blanda ner mandelhacket i skålen och bred ut allt på ett bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden. Hacka aprikoser och krossa bananchipsen och tillsätt dessa då müslin svalnat något. Förvara i en plast eller glasburk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".