Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny teori om varför renkött säljer dåligt

Publicerat tisdag 29 oktober 2002 kl 09.27
Renköttsmarknaden var en punkt som behandlades när Renägarförbundets råd samlades i Jokkmokk. Renägarförbundet har en ny teori om varför renköttet säljer så dåligt.
Den nya teorin som renägarförbundet har är att renköttet fastnar mitt i kedjan, mellan slakt och förädling, någonstans i lagerhållningen. Det säger Per-Gustav Nutti från Mellanbyn. - Vi har inget belägg för det här, det är bara en teori men vi tänker utreda hur det verkligen förhåller sig. - Vi vill att marknaden ska få renkött och att vi i förlängningen kommer att få bättre priser. Per Gustav Nutti säger vidare att produkterna är bra och därför ska priset vara därefter. Att sänka priset på renkött tror han inte på. - Vi bedriver ju en näringsverksamhet och det innebär att vi också ska leva på det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".