Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inget medlemskap för Lars-Jonas Johansson

Publicerat måndag 10 mars 2003 kl 09.51
Efter att ha prövat frågan ordentligt så har länstyrelsen kommit fram till att Lars-Jonas Johansson inte är medlem i Vapstens sameby, trots att länstyrelsen tidigare utgått från att han är medlem.
Lars Göran Brandt som är chef för rennäringsavdelningen vid länsstyrelsen i Västerbotten säger att man tidigare inte prövat fallet ordentligt. - För att han inte ska lida några rättsförsluster har vi sagt till Vapsten att ni bör nog kalla honom för han kan vara medlem i alla fall.
  • Men det har stått i ett papper att länsstyrelsen utgick ifrån att Lars-Jonas Johansson var medlem. - Ja, det stämmer. Antagandet var det utan att ha prövat frågan ordentligt.
  • Vad händer med den här frågan nu? - Han har ju möjlighet att överpröva.
  • Om han inte överprövar? - Då har hans döttrar inget märke. Det är väl det som händer. Länsstyrlesens mening är att Lars-Jonas Johansson inte är medlem och det påverkar ju jakt och fiske med mera, säger Lars-Göran Brandt.
  • Psst...!
    Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
    Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

    Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.