Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kiruna

Sametinget jobbar med arbetsmiljön

Publicerat fredag 25 april 2008 kl 08.10

Informationssnålhet, stark negativ stress, otydligt uppdrag och avundsjuka. Sametingets personal fick igår information om den gjorda arbetsmiljörapporten.
– Jag tycker det här är en ganska normal arbetsplats. Vi är ju ganska många unika personer. Vi har kanske haft en otillräcklig styrning och uppdrag, säger Laila Rehnfeldt fackligt förtroendevald på Sametinget

Konsulterna som gjort rapporten där man intervjuat alla Sametingets anställda använder ordet tryckt när man beskriver stämningen på kansliet. De ord som bland medarbetarna används för att beskriva den dåliga arbetsmiljön är felfinneri, avundsjuka och informationssnålhet. Man kan inte konstruktivt diskutera motsättningar framkommer också i rapporten.
– Rapporten ger en sann bild, säger Marie Enoksson facklig förtroendevald på Sametinget.

Orsaken till problemen som konsulterna lyfter fram är att medarbetare inte känner att man har ett tydligt uppdrag. Att det saknas gemensamma planer och det i sin tur tillsammans med dålig kommunikation skapar otydligheter vilket leder till motsättningar som har eskalerat utan att någon tagit tag i problemen.
– Rapporten visar att det finns flera områden vi behöver jobba med. Styrning, organisation och arbetsklimatet.
I rapporten framkommer också kritik mot ledningen som beskrivs som irriterad, detaljstyr och ger lite frihet i uppdragen. Men också som vi sameradion rapporterat tidigare så känner sig personalen hårt ansatta för negativ kritik och att till och med utskällningar förekommer. Och att det saknas bristande tillit och respekt mellan människor på arbetsplatsen.
 
Det finns trots allt vissa ljuspunkter i den åttasidiga rapporten. En klar majoritet av medarbetarna upplever det egna uppdraget som stimulerande och utvecklande. En del beskriver också arbetssituationen som trivsam.
– I och med att vi har kommit igång med arbetsmiljöarbetet kan vi i alla fall öppna upp för sina tankar och idéer och vi har fått igång en dialog, säger Laila Rehnfeldt som är fackligt förtroendevald på Sametinget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".