Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
SSR´s LANDSMÖTE

Pris till företagare

Publicerat torsdag 17 juni 2010 kl 13.23
1 av 3
Ingwar Åhrén fick hederspris. Foto: Dan Abrahamsson
2 av 3
Årets företagare 2010, Lennart Blindh. Foto: Dan Abrahamsson
3 av 3
Ungdomsföretagarpriset till Sophia Rehnfjell (t.v) och Anna-Marja Kaddik. Foto: Dan Abrahamsson

Årets ungdomsföretagare är Sophia Rehnfjell och Anna-Marja Kaddik. Hederspriset gick till Ingwar Åhrén. Samernas Riksförbund delade ut årets priser på landsmötet i Hemavan.

Samernas Riksförbund har på landsmötet delat ut priser i tre olika kategorier för år 2010; årets företagare, årets ungdomsföretagare samt hederspris.

Det Samiska Företagspriset år 2010 går till Lennart Blindh, Handölsdalen som bland annat jobbar med förädling av renkött och turism. I motiveringen står bland annat:

Lennart Blindh är i många avseenden en god förebild som visar på vägar för att utveckla rennäringen och de samiska näringarna mot nya möjligheter.

Ungdomsföretagspriset går till barnsdomskamraterna Anna-Marja Kaddik och Sophia Rehnfjell som driver turistföretaget Skajrie några mil utanför Umeå. I motiveringen sägs:

Anna-Marja och Sophia har förvaltat sin förmåga att skapa mediautrymme genom att ge en positiv och livsbejakande bild av samisk kultur och samisk ungdom.

Sist men inte minst så fick Ingwar Åhrén ta emot 2010 år hederspris av SSR, med bland annat följande motivering:

Trots att Ingwar idag har nått en mogen ålder har han inte tappat sitt genuina intresse för samernas sak. Med en intellektuell skärpa och ett oförtrutet engagemang arbetar han vidare med att föra fram de samiska frågorna på de samhälleliga arenorna.

De båda företagarpristagarna belönas med diplom samt 10.000 kronor vardera. Hederspristagaren får diplom och äran.

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".