Indigenous Terra Madre

Urfolkskonferensen till Indien 2014

Publicerat fredag 2 november 2012 kl 05:54
Foto: Alexander Linder
Indigenous Terra mader 2011 i Jokkmokk.Foto: Alexander Linder.

Slow Food Sápmi har lämnat över stafettpinnen för Indigenous Terra Madre till ursprungsfolket i Meghalaya, som kommer att arrangera urfolkskonferensen i nordöstra Indien 2014.

Ett renskinn med ett band i de samiska färgerna överlämnades som en symbolisk handling för att stärka urfolks nätverket och föra det vidare i framtiden. Därmed hade de formella överlämnadet av arbetet med urfolkskonferensen gjorts. skriver dom i ett pressmeddelande

En av urfolksledarna i Indien, Phrang Roy, sade att den utveckling som samerna har startat med att organisera ursprungsfolken via nätverket Indigenous Terra Madre är ett mycket viktigt steg för att stärka alla urfolks kamp för självstyre i sitt eget land.

Den regionala regeringen har redan nu beviljat 500 000 euro för planeringen och genomförandet av Indigenous Terra Madre.

Där en del blir att bygga upp en del av konferensen på det traditionella byggnadssättet.

Indigenous Terra Madre kommer att hållas i Mawphlang och det som är klart redan nu är att en uppföljning kommer att göras av de teman som Indigenous Terra Madre.i Jokkmokk hade med urfolkens rättigheter och utveckling.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler