Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Receptbroschyr på gång

Publicerat onsdag 12 juni 2013 kl 06.38
Färdiglagade rätter från helgens experimentella verkstad i Grövelsjö, Idre.

Under helgen togs 28 nya recept fram under en experimentell verkstad i Grövelsjön, Idre.

Undre den gångna helgen höll Njalle, Luonddu Biebmu/Naturens mat och Renlycka med flera en experimentell vekstad för samisk mat i Grövlesjön, Idre.

Syftet med den experimentella verkstaden var att dokumentera traditionell kunskap och ta fram nya recept. Ett trettiotal deltagare tog under helgen fram 28 nya recept.

Vissa av recepten kommer att tryckas i en receptbroschyr som samiska förädlingsföretag kan använda i sin verksamhet.

Broschyrerna ska ge kunderna inspiration till att våga laga mat från andra delar av renen än de mest vanliga som till exempel stek.

För både deltagarna och projektledningen var resultatet över förväntan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".