Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Jordbruksverket överklagar beslut att betala ut projektstöd till SSR

Publicerat onsdag 26 juni 2013 kl 14.06

Jordbruksverket beslutade 2012 att inte betala ut ett av Sametinget tidigare beviljat projektstöd till SSR. Förvaltningsrätten upphävde därefter Jordbruksverkets beslut. Nu överklagar Jordbruksverket ärendet till kammarrätten. Det handlar om drygt 350 000 kronor för projektet Renlycka som beviljats av Sametinget 2011.

Orsaken till att Jordbruksverket inte har betalat ut projektstödet är att de menar att SSR inte följt lagen om offentlig upphandling, LOU. De menar att SSR är att betrakta som ett offentligt styrt organ och därmed ska omfattas av LOU vid inköp. SSR som inte anser att de kan betraktas som en myndighet tar därefter ärendet vidare till Förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten i Jönköping har i februari 2013 bett Konkurrensverket att yttra sig. Konkurrensverket menar att utredningen i målet inte är tillräckligt omfattande för att kunna läggas till grund för Förvaltningsrättens prövning och nekar därför att yttra sig i saken. De menar att Jordbruksverkets överklagan bör upphävas och att ärendet åter ska handläggas av Jordbruksverket. Förvaltningsrätten gör samma bedömning. Nu överklagar alltså Jordbruksverket ärendet till kammarrätten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".