Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Stockholm

Rawfood, komplement till kött

Publicerat tisdag 23 december 2014 kl 12.59
1 av 2
foto. Stefan Karlsson/SVT Sápmi
2 av 2
foto. Stefan Karlsson/SVT Sápmi

Rawfood har spridit sig från Kalifornien till hela världen och är nu mycket populärt bland människor som vill äta hälsosamt. Då är det fult möjligt att driva restaurang helt utan kött och fisk. 

Dom startade en Rawfood-restaurang mitt i centrala Stockholm. 
Inget kött och fisk, bara färska grönsaker, bönor, nötter och groddar kommer ut från köket på denna restaurangen. Inte har dom kokat eller stekt maten heller, bara lite uppvärmd, på så sätt är alla antioxidanter, mineraler och vitaminer kvar i maten.

Marina Asplund har tillsammans med en vän öppnat restaurangen i höstas.
Hon tror att dom flesta som äter rawfood äter det som ett alternativ till sin vanliga kost. 

Renkött är bevisats vara mycket hälsosamt, men Marina påpekar att det är viktigt att få i sig även grönt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".