Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mat med tallbark - en samisk tradition

Publicerat måndag 2 februari 2015 kl 09.05
Långsamma kolhydrater i barkbrödet
(8:23 min)
Greta Huuva. Foto: Turi Wennberg/ Sveriges Radio
Greta Huuva. Foto: Turi Wennberg/ Sveriges Radio

Man talar om att blanda bark i brödet, som någonting som bara skedde under nödår. Men att använda tallens innerbark i matlagning är en gammal samisk tradition, berättar Greta Huuva.

Och spår av det kunde Thomas Öberg och Lasse Willén se när de för några år sedan vandrade omkring i en tallskog i trakten av Saltoluokta i Lappland.

Thomas Öberg besökte Greta Huuva från Dragnäs utanför Jokkmokk som berättar om hur tallbark har använts i den samiska matlagningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".