Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Norge

Allt färre björnar i Norge

Publicerat fredag 22 april 2016 kl 10.03

Förra året registrerades 128 björnar i Norge. Det är det lägsta antalet sedan rikstäckande statistik började föras 2009.

 I genomsnitt har antalet björnar minskat med fyra procent varje år under perioden, enligt Rovdata som övervakar beståndet.

De flesta björnarna bor i gränsområdena i östra Norge, och tillbringar troligtvis större delen av året i grannländerna.
-Minskningen av antalet registrerade björnar i Norge följer samma mönster som björnstammen i Sverige, vilket inte är förvånande eftersom båda tillhör samma skandinaviska bestånd, säger Jonas Kindberg som är chef på Rovdata.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Användarkommentarer

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".