Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Cesiumhalten i de flesta livsmedel minskar

Publicerat tisdag 26 april 2016 kl 06.02
Livsmedelsverket om vildsvin: "De har blivit ett nytt problem"
(1:21 min)
Vildvinen har fått högre cesiumhalter efter millenieskiftet. Foto Åza Meijer SR
Vildvinen har fått högre cesiumhalter efter millenieskiftet. Foto: Åza Meijer, P4 Västerbotten

Tjernobylolyckans effekt på livsmedel har minskat och är idag oftast inom acceptabla gränsvärden. Men när det gäller vildsvinet, ett djur som sakta närmar sig Västerbotten så har nivåerna i stället ökat.

Läs mer hos P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".