Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Rádio Sápmi

Samisk matkultur ska stärkas

Publicerat tisdag 9 maj kl 16.35
Andreas Lidström: Man går alltid och spånar på något nytt recept
(2:54 min)
andreas lidstöm slow food sápmi
Andreas Lidstöm vill investera i sitt företag Foto: Hanna Westerlind, Sameradion & SVT Sápmi

Information för samiska matkreatörer ska skapa bättre förutsättningar för samisk matkultur.

Sametinget informationsdag ägde rum på Tráhppie i Umeå och vände sig till dem som redan jobbar med samisk mat eller funderar på att börja. Andreas Lidström har jobbat med samisk mat i sex år och befinner sig i en fas där han och företaget vill utvecklas vidare.

Andreas Lidström berättar att det är på grund av sådana här företagsstöd som tas upp idag som de har kunnat ta sig vidare.

 - Om man ska hålla på med mat, i vårat fall förädling så då blir det tunga poster att investera i.

- Vi ska ha den här kakan av stöd - det ska inte gå till andra företagare som inte har samisk mat som förankring, säger Andreas Lidström.

Resultatet av dagen ska ligga till grund för en strategi där Sametinget kartlägger behovet av stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".