Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Dalarna i Sveriges Radio, programmet som bland annat handlar om livsstil, hälsa, mat,..

Pain riche till bubbel

Publicerat tisdag 3 juni 2008 kl 13.26

Receptet gör jag lite på känn så jag har inga exakta mått, men detta krävs i
alla fall.
Balsamvinäger (desto godare, desto bättre. Som den underbara som vi fick av
er som jag nästan dricker som saft fniss)
Scharlottenlök
Färsk basilika
Torkade fikon
I liten baguette
Filadelfiaost
Parmaskinka (någon bra och god)
Grovsalt
Svartpeppar
Vatten
Gör så här:
Hacka fikonen och löken och basilikan i små bitar och lägg i en skål (1 påse
fikon, och typ en halv basilikakruka och 1 stor bananscharlottenlök ungefär)
”höfta” med balsamicon, ca 3 msk och lite kallt vatten det får inte bli för
löst.
Salta och peppra och ”mojsa” ihop det med hädnerna till en ”röra”.
Skär baguetten i 1 cm skivoor och grilla gyllenbruna i ugn för bästa
resultat och bre ett ordentligt lager med fillyost ovanpå och ta en rågad
msk fikonröra och lägg ovanpå och ta sedan en liten bit parma (man får dela
bitarna i typ 3x3 cm) ovanpå.
Serveras ABSOLUT helt med skumpa! Åtminstone moussernade vin!
Bon appétit!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".