Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Dalarna i Sveriges Radio, programmet som bland annat handlar om livsstil, hälsa, mat,..

Följ surdegens liv

Publicerat måndag 26 oktober 2009 kl 14.35
1 av 4
Ser du surdegsburken ovanpå högra lampan? Man får försöka hitta ett varmt ställe för att få igång jäsningen.
2 av 4
Dag 1 - Ingenting har hänt ännu
3 av 4
Dag 2. Nu har det börjat hända saker i mjöl och vattenblandningen. Kolla in dom små gasblåsorna. Nivån i burken har också stigit betydligt, även om man tar hänsyn till att vi idag fyllde på 1 dl mjöl och 0,75 dl vatten.
4 av 4
Dag 3: Vi fyllde på med ytterligare 1/2 dl dinkelmjöl, 1/2 dl grahamsmjöl och 3/4 dl vatten. Jäsningen är ordentligt igång. I morron är det dags att ta surdegsgrunden och baka av. Dag 4: Nu har surdegsgrunden jäst färdigt. Utseendet har inte förändrats. Kolla in receptet på huvudsidan för att se vad vi gör av surdegsgrunden.

Vad kommer att hända i burken, när kommer jäsprocessen igång? Hur mycket kommer det att bli i den. Vi kommer att pyssla om blandningen som en liten bäbis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".