Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Dalarna i Sveriges Radio, programmet som bland annat handlar om livsstil, hälsa, mat,..

Grönsaksröra med fullkornsbulgur och räkor.

Publicerat onsdag 23 februari 2011 kl 10.29
"Det används mycket i libanesisk och turkisk matkultur"
(6:11 min)
Grönsaksröra med fullkornsbulgur och räkor

Bulgur görs av durumvete som förkokas och krossas. Bulgur är en populär och viktig ingrediens i libanesisk och turkisk matkultur, men har också blivit populärt här i Sverige.

4 portioner

2,5 dl Frebaco fullkornsbulgur

4,5 dl vatten

2 morötter

1 rödlök

1 dl hackad persilja

10  körsbärstomater

Ca 100g ruccolasallad

200g skalade räkor

Dressing

0,5 dl olivolja

0,5 dl vatten

4-5 msk balsamvinäger

4 tsk socker

Gör så här:

  1. Koka fullkornsbulguren enligt anvisning på förpackningen. Låt stå och svalna en stund.
  2. Råriv morötterna. Hacka lök och persilja fint. Klipp ruccolasalladen till lämplig storlek.
  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Rör ner dressingen i den kokta bulguren. Blanda ner samtliga grönsaker. Garnera med räkorna.

Servera gärna med lite extra dressing till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".