Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Dalarna i Sveriges Radio, programmet som bland annat handlar om livsstil, hälsa, mat,..

Bröd i vedeldad bakugn, på väg att glömmas bort?

Publicerat onsdag 26 oktober 2011 kl 10.44
bröd i Bergslagen 1
(3:43 min)
1 av 7
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
2 av 7
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
3 av 7
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
4 av 7
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
5 av 7
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
6 av 7
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén
7 av 7
Foto: Sveriges Radio / Johan Thorén

Eva Långberg är projektledare för Bröd i Bergslagen. Att baka bröd i i gammal vedeldad bakugn är en kunskap som nu riskerar att dö ut. Därför har Bröd i Bergslagen startat med några olika mål. Dels att lära ut konsten att baka i vedugn, men också att hitta gamla recept från Dalarna och andra delar av världen som kan förena kulturer som har bakning som gemensam bas. Under mångkulturdagarna i Ludvika möttes svensk och utländsk bakkultur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".