Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Dalarna i Sveriges Radio, programmet som bland annat handlar om livsstil, hälsa, mat,..

Ostar får Hansjö att gå från avfolkning till utveckling

Publicerat onsdag 25 januari 2012 kl 11.00
Gårdsmejeriet i Hansjö
(12 min)
1 av 16
Foto:Johan Thorén
2 av 16
Foto:Johan Thorén
3 av 16
Foto:Johan Thorén
4 av 16
Foto:Johan Thorén
5 av 16
Foto:Johan Thorén
6 av 16
Foto:Johan Thorén
7 av 16
Foto:Johan Thorén
8 av 16
Foto:Johan Thorén
9 av 16
Foto:Johan Thorén
10 av 16
Foto:Johan Thorén
11 av 16
Foto:Johan Thorén
12 av 16
Foto:Johan Thorén
13 av 16
Foto:Johan Thorén
14 av 16
Foto:Johan Thorén
15 av 16
Foto:Johan Thorén
16 av 16
Foto:Johan Thorén

Anita Boman Daniels och Kent Daniels har sedan några år ett jordbruk ned ca 80 kor. Fallande mjölkpriser gjorde att man sökte lösningar som ledde till att starta ett gårdsmejeri. Idag läggs ystning och osttillverkning till det gtraditionella atbetet med korna. Förädlingen av mjölk till ost har fått jordbruket att visa livskraft och utvecklas med gårdsbutik och framtidsplaner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".