Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Dalarna i Sveriges Radio, programmet som bland annat handlar om livsstil, hälsa, mat,..

MIMMIS LÄTTA OCH GODA HELGMAT: Kycklingklubba med currysås

Publicerat fredag 30 september 2005 kl 13.57

Mimmi Sandberg tipsade i Centralen om lättlagad och god  helgmat. Här är receptet: 

KYCKLINGKLUBBA MED CURRYSÅS 4 p

Tillbehör: Jasminris, stekta bananer.

Sammanlagd matlagningstid: ca 45- 50 minuter.

4 frysta kycklingklubbor, 3 msk currypulver, 1 hönsbuljongtärning, 1 dl äppelmos, 1 tsk grovmald svartpeppar, 3 dl kokbar lättcremefraiche, 3 dl jasminris, 6 dl vatten, ca 4 msk matolja, 2 bananer.

Lägg de frysta kycklingklubborna på bakplåtspapper i en ugnsform. Sätt formen i mitten av ugnen som förvärmts till 225º. Gå och gör nåt roligt eller nödvändigt i 20 minuter. Gör sedan ett snitt genom skinnet på klubborna, sätt tillbaka dem i ugnen.

Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka upp och sänk till lägsta värmen. Riset ska koka 20 minuter, under tiden gör du såsen och steker bananerna.

Såsen: fräs upp currypulvret med hälften av oljan i en kastrull, sänk värmen och rör ner äppelmos, creme fraiche och buljongtärningen. Smaka av med peppar. Koka upp och dra det från värmen.

Stekta bananer: Dela varje banan på mitten och sedan en gång på längden så att det blir 8 bitar. Rulla dem i vete- eller majsmjöl, stek dem sedan gyllenbruna i en stekpanna med återstoden av matoljan.

Grönsallad och ett glas mörkt öl är gott till detta

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".