Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Dalarna i Sveriges Radio, programmet som bland annat handlar om livsstil, hälsa, mat,..

Jon, Johan och Marina om varandra

Publicerat torsdag 6 april 2006 kl 11.22
Marina och Jon tycker om varandra

Varje dag sitter dom i Centralenstudion och gnabbas med varandra. Men vad tycker dom om varandra egentligen?

Jon om Marina:

Beskriv Marre med tre ord: Proffsig, öppen, känslig.

Hennes sämsta sidor: Hon är så argsint. Från 0 - 100 på en sekund. Det är förmodligen hennes finska påbrå.

Hur är Marre i stressiga situationer? Lite, lite upprörd...

Om hon vore ett djur skulle hon vara: En puma - med klorna ute. 

Har Marre några ovanor? Rökningen förstås. Och så kliar hon sig alltid på överläppen när hon är generad.

Dolda talanger: Hon är duktig på heminredning har jag sett. Och så är hon bra på att imitera folk och dialekter.

Vad tycker hon om att jobba ihop med dig? Hon kan nog känna sig trygg - och det är väl bra.

Vad skulle hon jobbat med om hon inte jobbat med radio? Hon skulle vara bra komediskådis.

Centralen, för en gladare vardag. Hur glad är Marre på en skala 1 - 10 ? Mellan 10 och 1 är det alltid en tia. När hon lämnat studion kan siffran falla snabbt.

I vilken film skulle Marre haft huvudrollen? Medicinmannen - där hon skulle spela Anna Holst som var gift med Martin Holst, spelad av Mikael Persbrandt.

Vem skulle Marre passa att vara gift med? Nån rik, snygg och dum - som gör som Marina säger.

Marina om Jon:

Beskriv Jon med tre ord: Ärlig, snäll och väldigt jordnära.

Hans sämsta sidor: Ojojoj vad svårt! Han visar dom så sällan. Tror inte jag sett några! What a man! Hahahaha!

Hur är Jon i stressiga situationer? Otroligt virrig! Han vill dra i alla spakar på en gång om något oförutsett händer i studion och då ser han väldigt rolig ut kan jag säga :-)

Om han vore ett djur skulle hon vara: Han är ju född i Lejonets tecken så varför inte? Ett lejon man vill krama ibland och tämja ibland. Hahahaha!

Har Jon några ovanor? Jodå... Han både rapar och hickar som en redig karl...när man minst anar det!

Dolda talanger: Han är en jäkel på tavlor! Att måla, alltså :-) Jag har sett lite av hans verk, mycket imponerande. En riktig konstnär!

Vad tycker han om att jobba ihop med dig? Antingen eller, tror jag. Hahaha! Vissa dagar ser han nog mig hellre bakom kassan i Snabbköpet, andra dagar kan jag nog vara rätt roande.

Vad skulle han jobbat med om han inte jobbat med radio?  Inom vården förmodligen :-) I huvudsak ett ”mjukt” yrke, han är ingen macho-man direkt!     

Centralen, för en gladare vardag. Hur glad är Jon på en skala 1 - 10 ? Jag sätter en 7:a.. En del dagar, om än sällan är han svår att nå.. med all rätt :-)

I vilken film skulle Jon haft huvudrollen? Tveklöst ”Dirty Dancing”.. Jon vet hur man för sig med en kvinna och trampar henne sällan på tårna. Om det inte är en bitch förstås, hahahaha!

Vem skulle Jon passa att vara gift med? Skådespelerskan Lena Endre... Hon är vacker och lagom len i truten och platsar väldigt väl i Jons våta drömmar. Hahahaha!

Marina om Johan:

Beskriv Johan med tre ord: Busig, klurig och matfixerad.

Sämsta egenskaper: Hmm..han kan bli otroligt tjurig ibland, som en liten pojke.

Hur är Johan i stressiga situationer: Eftersom han precis som jag är född i Jungfruns tecken kan jag tänka mig att det blir fullständigt kaos i huvudet men han ser alltid kolugn ut på ytan :-)

Vilket djur skulle Johan vara? En stor lufsig björn! Hahahaha! För då skulle han få gå i ide på vintern. Han tycker om att sova.

Johans ovanor: Han bär ALLTID mobilen med sig. Johan är som Bert Karlsson, han svarar även om vi är i sändning eller sitter i möten.

Dolda talanger: Han är en mästare i köket, en riktig guldkock! Och så bor det en Martin Timell i Johan. Han snickrar, fixar och donar :-)

Vad tycker Johan om att jobba med dig? Han tycker att jag pladdrar åt h-vete för mycket! Det ser man tydligt på hans blickar emellanåt :-) men han har hittills inte lyckats få tyst på mig. Hahahahaha!

Om han inte jobbat på SR Dalarna? Då hade han varit en framgångsrik krögare som avslutar arbetsdagen med en fet cigarr och en dyyyyr whisky....ja, ett glas alltså :-)

Hur glad är Johan på en skala 1-10? Det beror på om det är måndag morgon eller fredag eftermiddag! Måndagarna börjar på en 2:a och sen ökar det för varje dag. Fredagarna är det topp 10 rakt av. Hahahahahaha!

Vilken film skulle Johan ha huvudrollen i? Mission Impossible, tveklöst! Ingenting är omöjligt för Herr Thorén, i synnerhet inte om han få hålla i dom tekniska detaljerna :-) Dom filmerna skulle förmodligen varit mycket mer avancerade om han hade varit med där.

Vem skulle Johan passa att vara gift med: Någon som kan få honom att glömma både telefoner och datorer för en stund...... typ Lena Olin....utan kläder då. Hahahahaha!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".