Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Kända människor, spännande historier, nya trender och den viktigaste debatten just nu i riket och i Jönköpings...

Mycket socker i vårt dagliga bröd

Publicerat torsdag 8 januari 2009 kl 17.48
1 av 2
Även nyckelhålsmärkt bröd innehåller mycket socker. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
2 av 2
Hembakat bröd är oftast sockerfritt - till skillnad från industriellt tillverkat "butiksbröd". Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Torsdag 8 januari 2009
Det är inte fettet som gör att vi lägger på oss för många kilon, det är sockret. Detta enligt den senaste hälsotrenden. En klok tanke är därför att kolla hur mycket socker det finns i vårt dagliga bröd!

Det visar sig nämligen att även om brödet är märkt med nyckelhålet - som ska ge oss vägledning till nyttigare mat - så är sockerhalten hög.

Det konstaterar Lassos reporter på sockerjakt i bröddisken:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".