Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kända människor, spännande historier, nya trender och den viktigaste debatten just nu i riket och i Jönköpings...

Grisig köttuppfödning i Danmark

Publicerat tisdag 26 maj 2009 kl 15.41
Sofia Sandell Jenny Allman och Wilma Karlsson på Fenix kunskapscentrum i Vaggeryd blir upprörda, när de hör de grisiga rapporterna från Danmark. Foto: Jimmy Karlsson /SR

Tisdag 26 maj 2009
Danskt fläskkött är vanligt på tallrikar också i Jönköpings län. Men den danska grisindustrin är nog inte riktigt vad vi konsumenter vill att den ska vara. Alldeles precis tvärtom! Det visar en granskning, som Sveriges Radios Ekoredaktion gjort.

De danska grisarna tvingas att stå på varandra för att få plats i trånga spiltor, där de trängs i sin egen avföring tills de med slag och sparkar tvingas till slakt.

I Jönköpings län är det många kommuner, som köper in just danskt fläskkött som serveras i skolmatsalar och på serviceboenden.

Vaggeryds kommun är en av de kommuner, som köper in mest kött från Danmark.

På gymnasieskolan Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd blir eleverna Sofia Sandell och Jenny Allman upprörda över rapporterna från Danmark:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".